Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Veelgestelde vragen over vergoedingen

Zodra u insuline gaat toedienen, krijgt u een bloedglucosemeter. Hiermee kunt u controleren hoeveel suiker u in uw bloed heeft. Voor iedere glucosemeting heeft u één teststrip en één lancet nodig. Hoeveel teststrips uw zorgverzekeraar vergoed, is afhankelijk van hoe vaak u insuline toedient. Hiervoor hebben de zorgverzekeraars mensen in groepen ingedeeld, ook wel categorieën genoemd. Zie hieronder een voorbeeld. 

Vergoeding diabeteshulpmiddelen per categorie*

 

Insulinetherapie

Aantal teststrips en lancetten vergoed

Maximaal oraal gebruik

Eenmalig 100 teststrips en lancetten

Zwangerschapsdiabetes

Per kwartaal maximaal 100 teststrips en lancetten

1 à 2 maal daags insuline

Per kwartaal maximaal 100 teststrips en lancetten

4 maal daags insuline of een insulinepomp

Per kwartaal maximaal 400 teststrips en lancetten

*Dit is een voorbeeld en kan per zorgverzekeraar verschillen

Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend

Voor exacte informatie verwijzen wij u naar de website van uw zorgverzekeraar.

                                                                                                 

Als u bij het aanmelden heeft aangegeven welke insulinetherapie u gebruikt en bij wie u verzekerd bent, ziet u tijdens het bestellen automatisch welke diabeteshulpmiddelen u vergoed krijgt. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. Bij de artikelen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden de prijzen getoond. 

Mensen met diabetes die geen insuline toedienen, krijgen de teststrips voor het meten van de glucosewaarden niet vergoed. Op deze regel is één uitzondering: als uw zorgprofessional heeft aangegeven dat u binnenkort insuline moet gaan gebruiken, kunt u eenmalig 100 teststrips en lancetten vergoed krijgen. Hiervoor hebben wij wel een verantwoording nodig van uw zorgprofessional. Het is wel mogelijk om een bloedglucosemeter met teststrips op eigen rekening te bestellen. 

Als uw insulinetherapie verandert, ontvangt u van uw zorgprofessional een nieuwe verantwoording. Met deze verantwoording kunnen wij de vergoeding regelen met uw zorgverzekeraar, zodat u in de webshop meer diabeteshulpmiddelen kunt bestellen. Om dit met ons af te stemmen, kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de Klantenservice via het telefoonnummer: 088 - 888 9450.

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar staat hoeveel teststrips u vergoed krijgt. Komt u niet uit met deze hoeveelheid teststrips, dan kunt u dit overleggen met uw zorgprofessional. Hij of zij kan een verantwoording met een medische motivatie uitschrijven. Deze leggen wij vervolgens voor aan uw zorgverzekeraar. Deze beslist uiteindelijk of er extra diabeteshulpmiddelen worden vergoed. Wij hebben daarop geen invloed.   

Ja, als u bij het aanmelden heeft aangegeven welke insulinetherapie u gebruikt en bij wie u bent verzekerd, toont het systeem als u bent ingelogd welke diabeteshulpmiddelen u vergoed krijgt.

U kunt de betaling voor deze producten tijdens het plaatsen van de bestelling via iDEAL voldoen. Het product wordt gelijktijdig met uw kwartaalbestelling aan diabeteshulpmiddelen geleverd. Hiervoor betaalt u geen verzendkosten. Bestelt u een serviceartikel los van uw kwartaalbestelling dan betaalt u €4,95 verzendkosten.

Stel u heeft per ongeluk vijftig teststrips ontvangen voor een glucosemeter die u niet gebruikt. U kunt deze teststrips, mits ze ongeopend zijn, kosteloos aan ons retourneren. Zodra wij het artikel in goede orde hebben terugontvangen, zullen wij dit doorgeven aan uw zorgverzekeraar, zodat u uw tegoed voor de vijftig teststrips alsnog kunt gebruiken. Dit geldt ook voor andere diabeteshulpmiddelen. Voor het retourneren gebruikt u het volgende adres: Mediq Direct Diabetes, Antwoordnummer 15017, 2810 VH Moordrecht. 

Ja, ook als u uw diabeteshulpmiddelen niet vergoed krijgt, kunt u artikelen bij Mediq Direct Diabetes bestellen. U ontvangt dan een factuur.