Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Heeft u lancetten nodig voor uw prikpen? Bestel ze hier

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Selecteer uw prikpen

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Lancetten voor de prikpen van uw bloedglucosemeter

Heeft u suikerziekte en gebruikt u insuline? Dan zult u waarschijnlijk regelmatig uw suikerwaarde (glucosewaarde) meten met een bloedglucosemeter. Iedere glucosemeter wordt geleverd met een prikpen. Hiermee kunt u een klein druppeltje bloed prikken uit een vingertopje. Voor iedere vingerprik kunt u een lancet (een klein naaldje) in deze prikpen stoppen.

Lancetten voor een vingerprik

Er zijn verschillende soorten prikpennen en lancetten op de markt. Gebruik bij het bestellen van lancetten de filteropties in het linkermenu. Dan weet u zeker dat u de juiste lancetten bestelt. Let ook op de diameter (dikte) van de lancet.

Veelgestelde vragen over lancetten

Lancetten (en ook naalden) hebben een siliconenlaagje dat ervoor zorgt dat uw huid minimaal wordt beschadigd. Na één keer prikken gaat dat laagje eraf en komen er minuscule bramen aan. Ook de punt van de lancet wordt krom naarmate er vaker mee geprikt wordt. Dus voor het behoud van uw vingers is het nodig om elke keer met een nieuwe lancet te prikken.

Als uw vingers koud zijn, is het moeilijker om een goede bloeddruppel te krijgen. U kunt uw handen wassen met warm water of uw vingertoppen warm masseren. Ook kunt u uw handen even langs uw lichaam laten hangen. Het is niet goed om de bloeddruppel uit uw vingertop te stuwen. Hierdoor kan er wondvocht in de bloeddruppel komen en dit beïnvloedt de uitslag van uw glucosemeter. Is uw bloeddruppel vaak te klein, dan kan het helpen de prikdiepte van uw prikpen iets dieper in te stellen.

Doorgaans heeft u maar een klein bloeddruppeltje nodig voor een glucosemeting. Als uw druppeltje te klein is, geeft uw glucosemeter een foutmelding. Prik dan opnieuw met een nieuw lancet voor uw prikpen en neem een nieuwe teststrip om alsnog uw suiker te meten. Probeer niet meer bloed uit uw vinger te stuwen, want dit kan de uitslag beïnvloeden.