Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Vergoedingen

Zorgverzekeraar

Heeft u diabetes en gebruikt u insuline? Dan gebruikt u dagelijks hulpmiddelen om uw diabetes goed te reguleren. U gebruikt waarschijnlijk een bloedglucosemeter, teststrips, lancetten, een insulinepen of insulinepomptoebehoren. Iedereen die insuline gebruikt krijgt deze diabeteshulpmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering. Wat u precies vergoed krijgt is verschillend per zorgverzekeraar. Wij hebben een overzicht opgesteld waarin in één oogopslag te zien is hoeveel er vanuit de basisverzekering per zorgverzekeraar wordt vergoed aan diabeteshulpmiddelen. Als u per kwartaal meer testmateriaal (strips en lancetten) gebruikt dan uw verzekeraar als norm hanteert, kunt u uw zorgprofessional vragen om een verklaring voor het meerverbruik. Met deze ingevulde en ondertekende verklaring kunnen wij u meer testmateriaal leveren zonder dat u deze uit eigen middelen hoeft te betalen. Klik hier voor het vergoedingenoverzicht 2021.

Uw zorgverzekeraar en diabetes
Mediq Direct Diabetes heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dat betekent dat iedereen die voor vergoeding van diabeteshulpmiddelen in aanmerking komt, deze bij ons kan bestellen. Zodra wij een verantwoording hebben van uw zorgprofessional, declareren wij de kosten van de door u bestelde hulpmiddelen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Worden uw diabeteshulpmiddelen niet vergoed? Dan kunt u uw benodigdheden in de webshop bestellen tegen betaling.

Uw zorgverzekeraar en de FreeStyle Libre
Heeft u al een schriftelijke goedkeuring van uw zorgverzekeraar? Dan kunt u deze hier met ons delen. Wij nemen daarna contact met u op om de levering van de sensoren af te stemmen. Lukt het u niet om de schriftelijke goedkeuring te scannen, dan kunt u deze ook per port naar het onderstaande adres sturen. Vermeld daarbij uw e-mailadres, telefoonnummer en de naam van het ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

Mediq Direct Diabetes
T.a.v. FreeStyle Libre
Antwoordnummer 1021
6900 VB Zevenaar

Uw zorgverzekeraar wijzigt de polisvoorwaarden
Als de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar veranderen, kijken wij of dit voor u consequenties heeft. Mocht dit zo zijn, dan zullen wij u hierover informeren en samen met u zoeken naar een passende oplossing.

U verandert van zorgverzekeraar
Als u besluit over te stappen naar een andere zorgverzekeraar dan horen wij dat graag, zodat nieuwe declaraties naar de nieuwe juiste zorgverzekeraar kunnen worden gestuurd. 

Verantwoordingen voor vergoedingen

Om de kosten van uw diabeteshulpmiddelen te kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar, hebben wij eenmalig een schriftelijke verantwoording van uw zorgprofessional nodig. In deze verantwoording beschrijft hij of zij onder meer uw type diabetes, of u insuline gebruikt en volgens welke therapie u insuline toedient. Dit bepaalt uiteindelijk hoeveel diabeteshulpmiddelen uw zorgverzekeraar als basis zal vergoeden. Deze verantwoording kan uw voorschrijver aan u meegeven of rechtstreeks naar ons sturen.

Een verantwoording voor meerverbruik
Het kan voorkomen dat u niet uitkomt met de diabeteshulpmiddelen die u als basis vergoed krijgt. Bijvoorbeeld door ziekte, intensief sporten of moeilijke instelbaarheid, moet u (tijdelijk) vaker uw glucosewaarde controleren. Allereerst is het belangrijk dat het extra of meerverbruik altijd in overleg gaat met uw zorgprofessional. Uw zorgprofessional kan een verantwoording met een medische motivatie uitschrijven die wij nodig hebben om het meerverbruik te kunnen verantwoorden naar de zorgverzekeraar toe. Bij sommige zorgverzekeraars moeten wij dit document eerst ter goedkeuring aan hen voorleggen. De zorgverzekeraar beslist uiteindelijk of zij de extra diabeteshulpmiddelen willen vergoeden.

Verantwoordingsformulier downloaden
U kunt het verantwoordingsformulier hier downloaden. Hier kunt u zelf uw NAW gegevens alvast invullen. Uw diabetesverpleegkundige zal het formulier verder invullen.

Declareren

Wij declareren uw diabeteshulpmiddelen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, Mediq Direct Diabetes heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Als u bij ons diabeteshulpmiddelen bestelt, kunnen wij deze rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor hebben we wel eenmalig een verantwoording nodig van uw zorgprofessional.

Zelf betalen

Bestelt u bij ons artikelen waar geen vergoedingen voor zijn, dan kunt u deze betalen via iDEAL. Deze betaaloptie verschijnt automatisch tijdens het plaatsen van uw bestelling.