Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Bestel hier uw diabetes serviceartikelen

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Filter op productcategorie

Toon meer

Toon minder

{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Diabetes serviceartikelen 

Bij de diabetes serviceartikelen vindt u producten die niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar maar die wij gratis leveren als u ze samen met uw diabeteshulpmiddelen bestelt. Denk aan diabetesdagboekjes in verschillende soorten en maten, informatieve brochures, een proefzakje met lancetten voor een zachte vingerprik of een naaldencontainer waarin u uw naalden, teststrips en lancetten veilig kunt weggooien. 

Koeltasjes voor uw insulinepennen, -patronen of pomp

Waar laat u uw insuline tijdens de vakantie? Vaak is dit een heel gepuzzel, maar met een koeltasje wordt dit een stuk eenvoudiger. Ze zijn verkrijgbaar voor insulinepennen, -patronen en/of insulinepomp. Koeltasjes worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ze bestellen tegen betaling. 

Voeding, wees voorbereid op een hypo

Iedereen die insuline gebruikt, krijgt het advies altijd en overal snelle suikers bij zich te hebben om een hypo te voorkomen. Een hypo ontstaat als uw bloedsuiker te veel daalt. Bestel in onze webshop ‘snelle suikers’ die makkelijk mee te nemen zijn. Ze zijn ontwikkeld speciaal voor mensen met diabetes. Deze producten waarmee u een hypo kunt voorkomen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ze bestellen tegen betaling. 

Verzorging

Bij mensen met diabetes is de huid vaak wat gevoeliger voor uitdroging, wondjes en infecties. In onze webshop vindt u producten die zijn afgestemd op de gevoelige diabeteshuid. Ook vindt u hier oplossingen voor loslatende infusiesets en producten die helpen bij overgevoeligheidsreacties op kleefpleisters. Huidverzorgingsproducten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ze bestellen tegen betaling. 

Vergoeding

In het vergoedingenpakket van zorgverzekeraars zijn geen service-artikelen als beschermhoesjes of draagbanden voor insulinepompen opgenomen. Voor het draaggemak en bescherming zijn deze artikelen wel belangrijk, vandaar dat klanten van Mediq Direct Diabetes per jaar gratis twee beschermhoesjes of draagbanden mogen bestellen. Bestelt u echter meer dan twee van deze artikelen dan ontvangt u voor de extra artikelen een factuur.

Veelgestelde vragen over serviceartikelen

U controleert regelmatig uw glucosewaarden. Veel mensen doen dit op het moment dat ze vermoeden dat hun suiker te hoog of te laag is. Dit is een meting achteraf. U kunt dan niet veel meer doen want het kwaad is dan meestal al geschied. Dat is jammer, want eigenlijk is zelfcontrole bedoeld om te voorkomen dat u te hoge of lage suikers krijgt. Hiervoor is het nodig dat u begrijpt waarom uw suikerwaarden omhoog of omlaag gaan. Om dit te leren begrijpen kunt u een diabetesdagboekje gebruiken. 

In een diabetesdagboekje noteert u uw glucosewaarden en ook hoeveel insuline u heeft toegediend, hoeveel koolhydraten u heeft gegeten en eventuele andere bijzonderheden zoals beweging, stress of ziekte. Al deze factoren hebben immers invloed op uw glucosewaarden. Als u dit regelmatig bijhoudt in een dagboekje, gaat u steeds beter begrijpen waardoor uw glucosewaarden afwijken. Zorgprofessionals vinden het vaak fijn als u een diabetesdagboekje bijhoudt. Ze leggen u graag uit hoe u dit kunt doen.

Gebruikte lancetten, teststrips en naalden kunnen besmettingsgevaar veroorzaken voor de omgeving. Daarom vallen ze onder klein gevaarlijk afval en worden ze in Nederland verwerkt in een gescheiden afvalstroom. U kunt ze apart inleveren bij de gemeentewerf of milieustraat. Voor tijden en locaties kijkt u op de gemeentelijke website of informeer bij de gemeente in uw woonplaats. Bij uw kwartaalbestelling kunt u een gratis naaldencontainer aanvragen. 

Mensen met diabetes hebben meer kans op een droge huid. Bij hogere bloedglucosewaarden (ongeveer boven de 9 mmol/l) gaat iemand meer plassen en wordt er vocht onttrokken aan het lichaam. Hierdoor kan ook de huid droog en trekkerig worden. Een droge huid is gevoeliger voor wondjes en infecties. Smeer daarom uw lichaam regelmatig in met een vette crème die de huid soepel houdt en vochtregulerend is. Kies bij voorkeur producten zonder parfum en conserveringsmiddelen, zoals Dermolin of Hypogeen.

Het naaldje van de pomp of de pod, in geval van een draadloze pomp, wordt in de huid aangebracht en met een pleister op de huid geplakt. Voor het goed hechten van de pleister is het belangrijk om na het plakken minimaal een uur te wachten met douchen of zwemmen. Laat de pleister toch los dan zijn er doekjes op de markt die een barrièrelaag op de huid vormen waardoor de pleister beter hecht. U vindt ze in de webshop onder de naam Skin Tac™ Wipes.

Bij een allergische reactie van de huid kan een infusieset met een andere pleister soms een oplossing zijn. Een andere mogelijkheid is het gebruik van 3M™ Cavilon ™, in de vorm van spray of swabs. Dit geeft een flinterdun beschermingslaagje op de huid. Dit artikel is te vinden bij de diabetes serviceartikelen.

Tips van de expert over serviceartikelen

1. Leer van uw zelfcontrole. Vraag een gratis diabetesdagboekje aan bij uw bestelling.

2. Voorkom prikaccidenten. Verwijder gebruikte naalden en lancetten voorzichtig en gooi ze weg in speciale naaldencontainers. Nooit bij het gewone huisvuil.

3. Met een koeltasje voorkomt u dat uw insuline te warm wordt.

4. Producten om een hypo te verhelpen zijn er in vloeibare en vaste vorm. Let op het aantal koolhydraten per verpakkingseenheid.

5. Bestel uw serviceartikelen samen met uw kwartaalbestelling, dan betaalt u geen verzendkosten.
Ontdek meer tips

  • Drie keer per jaar verschijnt het gratis lifestyle magazine Diactueel met interessante artikelen en weetjes voor mensen met diabetes.

    Download de laatste versie
    Diactueel