Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}
 • PR

  Uw partner in diabeteszorg

  U bent professional in de diabeteszorg en wilt hulpmiddelen voor uw patiënten en/of praktijk bestellen. Dan bent u hier aan het juiste adres. 

  Log direct in op ons voorschrijfsysteem

Samen maken wij de zorg beter

Wij weten dat de zorg voor diabetes niet ophoudt bij het leveren van diabeteshulpmiddelen. Daarom investeren wij, samen met professionals, in kennis en kunde van mensen met diabetes. Daarnaast ondersteunen wij u graag waar het kan. Onze accountmanagers staan altijd voor u klaar, maar ook de medewerkers van de Servicedesk Professionals helpen u graag verder. En ons voorschrijfsysteem helpt u snel en eenvoudig een bestelling te plaatsen zodat u uw tijd en aandacht aan de patiënt kunt besteden.

Uitbreiding vergoeding FreeStyle Libre

Voor patiënten die in aanmerking komen voor Flash Glucose Monitoring kan de FreeStyle Libre (FSL) vanaf nu worden aangevraagd bij Mediq Direct Diabetes. Hiervoor hebben we van u een verantwoording nodig. Deze kunt u indienen in het nieuwe Voorschrijfportaal. Ga naar https://diabetes.mediq.nl om de beslisboom hiervoor door te lopen. Bekijk hier een instructie over deze beslisboom.

Heeft u geen toegang tot het Voorschrijfportaal, maar bent u wel bevoegd om FreeStyle Libre voor te schrijven? Gebruik dan het ZN formulier. Stuur deze vervolgens naar ons via servicedeskprofessional@mediq.com

Mediq Direct Diabetes is als thuisleverancier van diabeteshulpmiddelen volledig gespecialiseerd in mensen met diabetes. We leveren een compleet assortiment diabeteshulpmiddelen en serviceartikelen. En niet onbelangrijk: we zijn merkonafhankelijk. Om u snel en vakkundig te woord te staan hebben wij een speciaal team van medewerkers, Servicedesk Professionals. Wilt u snel en eenvoudig een bestelling plaatsen voor uw patiënten, maak dan gebruik van Xtranet, het online zorgplatform voor professionals zodat u uw tijd en aandacht aan de patiënt kunt besteden.

Wij helpen u graag persoonlijk

Heeft u een vraag? De Servicedesk Professionals is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 – 385 54 56 of via servicedeskprofessional@mediq.comWij staan u graag te woord.

Stelt u uw vragen liever aan één van onze accountmanagers? Maak dan een afspraak met de accountmanager uit uw regio. Ze komen graag bij u langs. 

Een persoonlijk gesprek zorgt voor snelheid en duidelijkheid. Dat geldt voor Mediq, maar veelal ook voor u. Onze rayonmanagers kennen uw regio en staan graag voor u klaar. Telefonisch kunt u ze bereiken via de Servicedesk Professionals op telefoonnummer 0800 - 385 54 56.


Hans Verhoeven
hans.verhoeven@mediq.com

Wim Ribberink
wim.ribberink@mediq.com

Anja Verkuyl
anja.verkuyl@mediq.com

Harold van de Westelaken
harold.vande.westelaken@mediq.com

René Ottens
rene.ottens@mediq.com
Zuid-West


Noord-West


Midden


Zuid-Oost


Noord-Oost                                


Wij vinden het belangrijk dat kinderen begrijpen wat hun diabetes inhoudt en dat ze ook de mogelijkheid krijgen om hun omgeving daarover te informeren. Hiervoor hebben wij diabetesvriend 'Gluky' bedacht. Het Gluky-programma biedt verschillende onderdelen:
 • Folder voor kinderen waaronder een Gluky stripverhaal over diabetes en een Gluky voedingsboek.
 • De Gluky knuffel waarop kinderen kunnen oefenen met het spuiten van insuline of het zetten van een infuusset. 
 • Een spreekbeurtpakket.
 • Het Gluky Day-spel waarin spelenderwijs met familie en vrienden meer geleerd kan worden over diabetes.
 • Een spaarprogramma. Met dit spaarprogramma ontvangen kinderen bij hun bestelling spaarpunten 'Glucoins' die ingewisseld kunnen worden voor leuke cadeaus.

Mediq voorschrijfsysteem

Speciaal voor zorgprofessionals hebben we een gebruiksvriendelijk bestelsysteem: Mediq voorschrijfsysteem. Het plaatsen van verantwoordingen (aanvraag machtigingen) en bestellingen is hier heel eenvoudig. U wordt stapsgewijs door het bestelprogramma geloodst en met behulp van een beslisboom wordt automatisch rekening gehouden met de vergoedingenstructuur en randvoorwaarden van de verschillende zorgverzekeraars. Ook eventuele afwijkingen van de vergoedingen of meerverbruik kunt u eenvoudig afhandelen in het voorschrijfsysteem. U hoeft hier geen formulieren meer voor af te tekenen.

Hulp nodig?

De Servicedesk Professionals is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

 • Wij willen u ontzorgen met een systeem dat met u meedenkt en de administratieve handelingen tot het minimum beperkt

  Jeannette Vieberink, Servicedesk Professionals

  Jeannette Servicedesk professionals
 • Voorschrijvers zijn erg enthousiast over de beslisboom, omdat ze daarmee snel overzicht hebben van de vergoedingen die de patiënt bij zijn of haar verzekeraar krijg

  Alexandra Ransijn, verpleegkundig consulent

  Xtranet

De 10 voordelen van het voorschrijfsysteem

 • Snel patiëntgegevens opvragen met geboortedatum, postcode en huisnummer.
 • Een beslisboom maakt het eenvoudig een verantwoording in te dienen conform de vergoedingsstructuur van de zorgverzekeraar. 
 • Snel overzicht van de bestel- en gebruikshistorie van uw patiënt. 

       

 • U wordt automatisch geïnformeerd als machtigingen verlengd moeten worden. U kunt dit digitaal afhandelen.
 • Een actielijst geeft zicht op de niet verzonden verantwoordingen en nieuw in te dienen machtigingen.
 • Het activiteitenoverzicht toont de handelingen die u en uw team hebben verricht.

    

 • Onder favorieten stelt u uw eigen voorkeursassortiment samen.
 • In de catalogus heeft u een compleet overzicht van alle diabeteshulpmiddelen.
 • Het voorschrijfsysteem informeert u over nieuwe producten en ontwikkelingen. 
 • Hulpmiddel bij het uitwisselen van taken met collega's. 
 • Wij houden u graag op de hoogte met de speciale uitgave Diactueel Professional. Een compact magazine met interviews met collega's, productnieuws en de laatste trends en ontwikkelingen op diabetesgebied. 

  Download hier de laatste versie
  Diactueel professional
 • Drie keer per jaar verschijnt het lifestyle magazine Diactueel. Op een integere, praktijk- en oplossingsgerichte manier stimuleert Diactueel mensen op een positieve manier met hun diabetes om te gaan.

  Download hier de laatste versie
  Diactueel