Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Vergoeding diabetes hulpmiddelen 2020

Mediq Direct Diabetes is leverancier voor alle zorgverzekeraars. Wij regelen de gehele financiële afwikkeling en hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland (voor enkele budgetpolissen kunnen afwijkende voorwaarden gelden). Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de door u bestelde diabeteshulpmiddelen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar te verrekenen. Wij hebben dan wel, bij uw eerste bestelling, een aanvraag machtiging nodig voor uw zorgverzekeraar. Deze aanvraag wordt, in de meeste gevallen, door uw behandelend arts of verpleegkundige uitgeschreven. Selecteer hieronder uw zorgverzekeraar om de reglementen omtrent vergoeding diabetes hulpmiddelen 2020 te bekijken.

Er worden vier typen diabetespatiënten onderscheiden:

1. Mensen met diabetes die zijn uitbehandeld met orale bloedsuikerverlagende middelen en geïndiceerd zijn voor instelling op insuline, krijgen eenmalig 100 teststrips in afwachting van de instelling op insuline.
2. Mensen met diabetes met een doseringsschema van 1 tot 2 insuline-injecties per dag, krijgen maximaal 100 teststrips per 3 maanden.
3. Mensen met diabetes die 3x of meer insuline-injecties per dag gebruiken, krijgen maximaal 450 teststrips per 3 maanden.
4. Insulinepompgebruikers, kinderen tot 18 jaar en zwangeren maximaal 2400 stuks per jaar. 
A) Er wordt per 2 jaar 1 prikapparaat vergoed. Vervanging van prikapparaat vindt alleen plaats wanneer het apparaat niet meer doelmatig functioneert en het buiten de garantietermijn valt. 
B) Bloedglucosemeters en startpakketten met bloedglucosemeters mogen niet bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht.