Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Bestel hier uw infusieset voor uw insulinepomp

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Selecteer uw insulinepomp

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Infusieset nodig. Waar let u op?

Een infusieset is een slangetje dat de ampul met insuline in de pomp, verbindt met het naaldje dat in de huid is ingebracht. Er zijn verschillende soorten infusiesets. Heeft u een infusieset nodig, overleg dan met uw zorgprofessional wat de mogelijkheden zijn en welke infusieset het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een infusieset met metalen naaldje of een teflonnaadje, met of zonder vleugeltjes en met of zonder hulpmiddel voor het plaatsen van de infusieset (een inserter). 

Veelgestelde vragen over infusiesets

Alle infusiesets zijn er in verschillende slanglengtes, van 20 cm tot 110 cm. Mannen dragen hun insulinepomp vaak in het zakje van hun overhemd en hebben daardoor een wat langere slanglengte nodig. Pompgebruikers die de pomp aan een buikband vastkoppelen, kunnen volstaan met een korter slangetje, net als kleine kinderen. Zij hebben de naald meestal ingebracht in hun bovenbil en dragen de pomp aan een buikband en kunnen daardoor een korte slang gebruiken van 20 of hooguit 30 cm.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een metalen naaldje dat loodrecht ingebracht kan worden. De meeste pompgebruikers kiezen voor een teflonnaaldje, omdat teflon meebeweegt met het lichaam: dit naaldje is nauwelijks voelbaar en de kans op huidirritaties is klein. Deze kunt u met de hand inbrengen of met een hulpmiddel, de zogenoemde inserter. Wanneer de infusieset geplaatst is, trekt u het metalen naaldje dat in het teflonlaagje zit terug uit de canule. Alleen de tefloncanule blijft dan achter in het onderhuidse weefsel.

De meeste pompen, afgezien van een patchpomp (pomp zonder slangetje), kunt u tijdelijk afkoppelen. Het naaldje met de pleister blijft dan zitten. U kunt de pomp voor een korte tijd afkoppelen, bijvoorbeeld bij zwemmen, douchen of vrijen, maar ook voor langere tijd zoals tijdens een zonvakantie. De tijd van het ‘kortdurend’ afkoppelen is voor iedereen anders. Gemiddeld kan de pomp twee tot drie uur afgekoppeld worden, maar overleg dit met uw zorgprofessional. Wanneer u de pomp langdurend wilt afkoppelen, kunt u tijdelijk een insulinepen gebruiken.

  • U kunt uw infusieset gebruiken in combinatie met verschillende slanglengtes. Dit geeft flexibiliteit bij uw kledingkeuze

    Esther Janssen

    Infusieset bestellen