Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Bestel hier fixatiemateriaal voor uw insulinepomp

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Category

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Fixatiemateriaal voor insulinepompen

Voor veel mensen met diabetes is insulinepomptherapie een uitkomst. Het geeft vrijheid en biedt mogelijkheden de glucosewaarden nauwkeuriger te reguleren. Toch kunnen mensen er ook nadelen van ondervinden. Zo kan de infusieset voor irritatie zorgen. Deze zit vaak een aantal dagen op dezelfde plek. De huid kan zowel door de pleister als de insteekplaats van de naald geïrriteerd raken. De keuze voor een andere pleister kan dan vaak een oplossing bieden.

Voor een stabiele bevestiging

Ook kunnen mensen hinder ondervinden van een naald of pleister die loslaat. Ook hiervoor zijn oplossingen voorhanden, met verstevigde pleisters die zorgen voor extra stabiliteit. Komt u er niet uit? Laat u adviseren door één van onze medewerkers van de Klantenservice via het gratis telefoonnummer: 0800 - 022 18 58.

Veelgestelde vragen over fixatiemateriaal voor insulinepompen

Jeuk wordt vaak veroorzaakt door de pleister van de infusieset. Daarom is het belangrijk de infusieset op tijd te verwisselen. Kies iedere keer voor een andere bevestigingsplek, zodat de huid voldoende tijd heeft om te herstellen. Verdwijnen de klachten hierdoor niet, dan kunt u proberen of uw huid beter reageert op een andere kleefpleister.

Soms blijven er lijmresten achter op de huid als u de infusieset vervangt. U kunt beter geen aceton of nagellakremover gebruiken om dit te verwijderen omdat dit de huid kan irriteren. Vaak doet een huidvriendelijke olie op een watje wonderen.

Als eerste kunt u verschillende soorten infuussets testen en zo mogelijk 48 uur laten zitten. Als dat geen oplossing biedt, kunt u proberen of uw huid beter reageert op een ander soort fixatiemateriaal. 

  • Er zijn veel kleefpleisters verkrijgbaar voor het fixeren van uw insulinepomp. Deze kunnen verlichting bieden bij een gevoelige of geïrriteerde huid

    Esther Janssen

    Fixatiemateriaal insulinepomp