Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Hier kunt u de batterijen voor uw insulinepomp toevoegen aan uw winkelmandje

Gekozen filters

Filter

Er zijn op dit moment geen filters beschikbaar
Vergoeding
Category

Toon meer

Toon minder


{{TotalResults}} resultaten
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}
Vergelijk

{{product.ProductName}}

{{ product.SKU }}
{{ product.StatusNote }}

Wij leveren de batterijen gratis bij uw kwartaalbestelling

U heeft heel wat in de gaten te houden. Niet alleen uw bloedglucosewaarden, maar ook de batterijen van uw insulinepomp en glucosemeter. De levensduur van de batterij is afhankelijk van veel factoren, zoals de intensiteit van gebruik en het type batterij. Omdat de batterijen voor uw insulinepomp niet worden vergoed door de zorgverzekeraar, leveren wij ze gratis als serviceartikel bij uw kwartaalbestelling. Dat scheelt weer.

Veelgestelde vragen over batterijen voor de pomp

Hoe lang de batterij van uw insulinepomp meegaat, verschilt per pomp. Zo kan de originele batterij voor de Animas® Vibe™ wel zes tot zeven weken meegaan. Bij andere insulinepompen is dit onder meer afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld een glucosesensor en/of boluscalculator gaat de batterij minder lang mee. Dit kan verschillen van twee tot vier weken. 

Hoe meer u uw insulinepomp gebruikt, des te sneller zijn de batterijen leeg. Vaak zijn deze handelingen nodig en kunt u er niets aan doen dat u de batterijen vaak moet vervangen. Wel kan het helpen om de helderheid van het scherm lager te zetten, de stand-by tijd van uw pomp te verkorten en eventuele Bluetooth of draadloze verbindingen met andere apparaten uit te zetten als u deze niet nodig heeft. 

In de webshop ziet u meestal welke batterijen u kunt bestellen voor welke insulinepomp. Ook kunt u dit vaak zien door naar de batterij te kijken die in uw insulinepomp zit. In de handleiding van uw insulinepomp staat eveneens welke batterijen uw pomp gebruikt. Heeft u de handleiding niet meer, dan kunt deze downloaden op internet.

Of u een andere type batterij kunt gebruiken in uw insulinepomp, kunt u lezen in de handleiding van uw insulinepomp. Heeft u de handleiding niet meer, dan kunt deze downloaden op internet. Een ander type batterij kan wel effect hebben op de levensduur van de batterij. Een lithiumbatterij gaat bijvoorbeeld langer mee dan een alkalinebatterij.

In onze webshop zijn geen oplaadbare batterijen verkrijgbaar. Of u een oplaadbare batterij kunt gebruiken, is per insulinepomp verschillend. Zoek dit altijd goed uit voordat u overgaat op een oplaadbare batterij, want soms kan dit schade veroorzaken aan de pomp en dit valt buiten de garantie.

  • Verleng de levensduur van uw batterij door de helderheid van uw display te verlagen en de draadloze verbindingen uit te zetten als u deze niet gebruikt

    Janine Masman, Klantenservice

    Batterijen insulinepomp bestellen