Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Regel uw FSL via Mediq

  • Wij regelen de declaratie met uw zorgverzekeraar
  • Duizenden mensen met diabetes vertrouwen dagelijks op onze zorg
  • Klanten geven onze service een 8,5

Veelgestelde vragen over FreesStyle Libre

Onderstaand treft u de meest gestelde vragen over FreeStyle Libre. Klik op het onderwerp van uw keuze en u ziet de meest gestelde vragen en antwoorden over dat onderwerp. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op.


Uw diabetesbehandelaar of huisarts kan FreeStyle Libre voor u aanvragen. Zij kunnen digitaal toestemming geven via ons Voorschrijfportaal. Ook kunnen zij het aanvraagformulier Flash Glucose Monitoring van Zorgverzekeraars Nederland gebruiken.

De criteria voor vergoeding Flash Glucose Monitoring vindt u bij 'vergoeding zorgverzekeraars'.

De FreeStyle Libre-sensoren zijn gekoppeld aan een specifieke vergoeding. Hierdoor krijgt u per kwartaal zeven sensoren van ons: voldoende voor één kwartaal. Via onze Kwartaalservice krijgt u iedere drie maanden automatisch uw diabeteshulpmiddelen, insuline en herhaalmedicatie geleverd.

Als wij een correct aanvraagdocument ontvangen en verwerkt hebben, wordt de eerste levering in gang gezet. Let op: via het Voorschrijfportaal ingestuurde aanvragen worden over het algemeen sneller verwerkt. 

Dit heeft te maken met de vergoeding van FreeStyle Libre: we mogen zeven sensoren per kwartaal verzenden. Met de Kwartaalservice wordt voorkomen dat er te veel (of te weinig) sensoren geleverd worden. 

De eerste levering is gebaseerd op de aanvraag van de voorschrijver. Uiteraard zorgen we ervoor dat u het juiste aantal sensoren nageleverd krijgt en voldoende sensoren heeft tot uw volgende Kwartaalservice levering.

Heeft u een technische vraag of ervaart u problemen met de reader of bijvoorbeeld de gebruiksduur van uw sensor, neem dan direct contact op met Abbott; de fabrikant van FreeStyle Libre. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via het telefoonnummer 0800 – 022 88 28.

Mediq levert alleen sensoren via de vergoede zorg. Als u zelf sensoren wilt betalen, kunt u deze bestellen bij de fabrikant. Abbott is telefonisch bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 022 88 28, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Cookies

Om de website van Mediq Direct Diabetes goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.