Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Regel uw FSL via Mediq

  • Wij regelen de declaratie met uw zorgverzekeraar
  • Duizenden mensen met diabetes vertrouwen dagelijks op onze zorg
  • Klanten geven onze service een 8,5

Veelgestelde vragen over FreeStyle Libre

Onderstaand treft u de meest gestelde vragen over FreeStyle Libre. Klik op het onderwerp van uw keuze en u ziet de meest gestelde vragen en antwoorden over dat onderwerp. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op.

Heeft u een technische vraag of ervaart u problemen met de reader of bijvoorbeeld de gebruiksduur van uw sensor, neem dan direct contact op met Abbott; de fabrikant van FreeStyle Libre. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur via het telefoonnummer 0800 - 022 88 28. Abbott ontvangt graag ieder verzoek en/of melding zo snel mogelijk, in ieder geval de eerstvolgende werkdag. Het is van belang dat u bij het contact opnemen het serienummer van het geleverde product bij de hand hebt.

Heeft u een vraag over uw levering? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 - 17.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 888 94 50 of via ons contactformulier.

Uw diabetesbehandelaar of huisarts kan FreeStyle Libre voor u aanvragen. Zij kunnen digitaal toestemming geven via ons Voorschrijfportaal. Ook kunnen zij het aanvraagformulier Flash Glucose Monitoring van Zorgverzekeraars Nederland gebruiken.

De criteria voor vergoeding Flash Glucose Monitoring vindt u bij 'vergoeding zorgverzekeraars'.

De FreeStyle Libre-sensoren zijn gekoppeld aan een specifieke vergoeding. Hierdoor krijgt u per 14 dagen één sensor van ons. Via onze Kwartaalservice krijgt u iedere drie maanden automatisch uw diabeteshulpmiddelen, insuline en herhaalmedicatie geleverd.

Als wij een correct aanvraagdocument ontvangen en verwerkt hebben, wordt de eerste levering in gang gezet. Let op: via het Voorschrijfportaal ingestuurde aanvragen worden over het algemeen sneller verwerkt. 

Dit heeft te maken met de vergoeding van FreeStyle Libre: we mogen per 14 dagen één sensor leveren. Met de Kwartaalservice wordt voorkomen dat er te veel (of te weinig) sensoren geleverd worden. 

De eerste levering is gebaseerd op de aanvraag van de voorschrijver. Uiteraard zorgen we ervoor dat u het juiste aantal sensoren nageleverd krijgt en voldoende sensoren heeft tot uw volgende Kwartaalservice levering.

Heeft u een technische vraag of ervaart u problemen met de reader of bijvoorbeeld de gebruiksduur van uw sensor, neem dan direct contact op met Abbott; de fabrikant van FreeStyle Libre. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur via het telefoonnummer 0800 – 022 88 28.

Mediq levert alleen sensoren via de vergoede zorg. Als u zelf sensoren wilt betalen, kunt u deze bestellen bij de fabrikant. Abbott is telefonisch bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 88 28, op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Abbott, de fabrikant van FreeStyle Libre, heeft de alcoholdoekjes vanaf medio december 2020 uit de verpakking verwijderd. Op hun eigen website leggen zij uit waarom dit is besloten. Wilt u graag alcoholdoekjes gebruiken bij het plaatsen van een nieuwe sensor? U dient deze dan zelf te bestellen. 

Abbott heeft een nieuwe versie van LibreLinkUp uitgebracht, met meer mogelijkheden en verbeterde uitleg. Met LibreLinkUp kunnen uw gegevens gedeeld worden met uw behandelaar. Lees er meer over op hun website.

Abbott heeft een lijst gepubliceerd met alle smartphones die geschikt zijn voor het gebruik van de app. Niet iedere telefoon is hier namelijk compatibel voor. De lijst is te vinden op de website van Abbott (op pagina 8 staat de Nederlandse taal).