Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Regel uw FSL via Mediq

 • Wij regelen de declaratie met uw zorgverzekeraar
 • Duizenden mensen met diabetes vertrouwen dagelijks op onze zorg
 • Klanten geven onze service een 8,5

Over de FreeStyle Libre

De FreeStyle Libre meet uw glucosewaarden zonder pijnlijke vingerprikken. U plaatst een kleine sensor op de achterkant van uw bovenarm. Deze sensor meet dag en nacht automatisch de glucose en slaat deze informatie op gedurende 8 uur. De FreeStyle Libre is waterbestendig dus u kunt de sensor gewoon blijven dragen tijdens het douchen, zwemmen of sporten.

De FreeStyle Libre sensor meet de glucosewaarde in het interstitiële vocht, tussen de huid- en spierlaag, en niet in het bloed zelf. De waarde loopt daardoor iets achter op de waarde in het bloed. De getoonde waarde bevat tevens een trendpijl. Hierdoor is eenvoudig herkenbaar of de waarde al even stabiel is of dat deze rustig of snel stijgt of daalt. Hierdoor kan er een betere beslissing worden genomen over de vervolgstappen. Een van de voordelen aan de FreeStyle Libre is dat er ook ’s nachts geen vingerprik meer hoeft worden uitgevoerd, maar er alleen even snel gescand kan worden. Ideaal voor ouders die de glucosewaarden van hun kinderen in de gaten willen houden.

Voor mensen met diabetes die in aanmerking komen voor Flash Glucose Monitoring kan de FreeStyle Libre worden aangevraagd. Vraag uw diabetesbehandelaar of huisarts om de FreeStyle Libre bij Mediq Direct Diabetes aan te vragen.

 JA, IK HEB INTERESSE

Flash Glucose Monitoring: Waarom prikken als je ook kunt scannen?

Veel mensen met diabetes ervaren het vingerprikken als vervelend. Met FreeStyle Libre is dit minder nodig. FreeStyle Libre werkt door de kleding heen en de sensor hoeft niet afgedaan te worden bij sport of in het water.

De voordelen opgesomd:

 • Handig: Een kleine sensor meet dag en nacht automatisch de glucose en slaat deze voortdurend op.
 • Discreet: Glucosemetingen met een snelle 1-seconde-scan die zelfs door kleding heen gaat.
 • Gemakkelijk: Het FreeStyle Libre-systeem is waterbestendig en kan worden gedragen tijdens baden, douchen, zwemmen en sporten.
 • Gebruiksvriendelijk: Bij elke scan krijgt u uw actuele glucosewaarde, de glucosegegevens van de laatste 8 uur en wordt uw glucosewaarde aangegeven door middel van een trendpijl.

Hoe moet je de FreeStyle Libre in gebruik nemen?

Het in gebruik nemen van de FreeStyle Libre is eenvoudig. In slechts drie stappen neemt u deze in gebruik.

 1. 1. Breng de sensor aan met de applicator
 2. 2. Scan de sensor met de FreeStyle Libre reader en/of app
 3. 3. Uw glucosewaarde is zichtbaar op de reader en/of app

Op de website van de fabrikant van FreeStyle Libre, Abbott Diabetes Care, zijn video's te vinden waarin wordt uitgelegd hoe u de FreeStyle Libre kunt aanbrengen.

Hoe ziet de FreeStyle Libre sensor er uit?

Eigenschappen van de FreeStyle Libre sensor:

 • Klein formaat (35 mm x 5 mm), daardoor discreet en gemakkelijk onder uw kleding te dragen.
 • Ontworpen om maximaal 14 dagen op het lichaam te blijven zitten, de sensor hoeft slechts eens per 2 weken te worden vervangen.
 • Vereist geen kalibratie: kalibreren met behulp van de vingerprik is niet nodig.
 • Waterbestendig, maximaal 1 meter gedurende 30 minuten.

Hoe ziet de Freestyle Libre reader er uit ?

De FreeStyle Libre reader past makkelijk in uw handpalm en is daardoor eenvoudig mee te nemen. Hij is niet zwaar, waardoor deze handig mee te nemen is naar school, kantoor of simpelweg iets leuks doen.

De FreeStyle Libre maakt gebruik van geavanceerde sensoren om de glucosewaarde te meten en toont u de gegevens overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Eigenschappen van de FreeStyle Libre reader:

 • Compact en lichtgewicht. Ligt goed in de hand en is gemakkelijk mee te nemen.
 • Met gemakkelijk af te lezen grafieken. Grafieken met een eenvoudige samenvatting van de glucosegeschiedenis worden in een begrijpelijke vorm getoond.
 • Full colour touchscreen met achtergrondverlichting. Goed leesbaar scherm verbetert de gebruikerservaring en kan ook in het donker worden afgelezen.
 • Bewaart de glucosehistorie van 90 dagen. Geeft u een volledig glucosebeeld van de afgelopen 3 maanden.