Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

FreeStyle Libre te bestellen bij Mediq Direct Diabetes

Iedereen die in aanmerking komt voor vergoeding van flash glucose monitoring kan de FreeStyle Libre (FSL) vanaf nu bestellen bij Mediq Direct Diabetes. U ontvangt de sensoren dan samen met uw andere diabeteshulpmiddelen, insuline en eventueel herhaalmedicatie.

Criteria zorgverzekeraars voor vergoeding FreeStyle Libre

   - Kinderen met diabetes type 1 tussen de vier en achttien jaar
   - Volwassenen met diabetes type 1 bij wie de bloedglucosewaarden slecht zijn in te stellen. Hiervan is sprake als iemand, ondanks een goede zelfcontrole, minimaal vier kwartalen een HbA1c heeft boven de 64 mmol/mol (8%)
   - Vrouwen met diabetes type 1 en 2 die een zwangerschapswens hebben of zwanger zijn (de sensoren worden vergoed tot 3 maanden na de uitgerekende datum)

Voldoet u aan de criteria of twijfelt u?

Voldoet u aan de criteria voor vergoeding of twijfelt u? Ga dan naar uw behandelaar. Zodra wij goedkeuring van uw behandelaar hebben ontvangen nemen wij contact met u op om de levering af te stemmen.

Voldoet u niet aan de criteria?

Dan kunt u uw sensoren rechtstreeks via Abbott bestellen. Op dit moment wordt er gesproken over ruimere vergoedingen voor FGM. Indien u hieronder uw e-mailadres achterlaat, houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen hierin.

Heeft u al goedkeuring van uw verzekeraar ?

Heeft u al een schriftelijke goedkeuring van uw zorgverzekeraar? Dan kunt u deze naar ons opsturen. Wij nemen daarna contact met u op om de levering af te stemmen.

Cookies

Om de website van Mediq Direct Diabetes goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.