Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

FreeStyle Libre te bestellen bij Mediq Direct Diabetes

Voor iedereen die in aanmerking komt voor vergoeding van flash glucose monitoring kan de FreeStyle Libre (FSL) vanaf nu worden besteld bij Mediq Direct Diabetes. U ontvangt de sensoren dan samen met uw andere diabeteshulpmiddelen, insuline en eventueel herhaalmedicatie.

Om de FreeStyle Libre bij ons te kunnen bestellen, heeft u altijd goedkeuring van uw behandelaar nodig. U komt hiervoor mogelijk in aanmerking als u in één of meerdere van de onderstaande categorieën valt die op dit moment door zorgverzekeraars worden gehanteerd:
   - Kinderen met diabetes type 1 tussen de vier en achttien jaar
   - Volwassenen met diabetes type 1 bij wie de bloedglucosewaarden slecht zijn in te stellen. Hiervan is sprake als iemand, ondanks een goede zelfcontrole, minimaal vier kwartalen een HbA1c heeft boven de 64 mmol/mol (8%)
   - Vrouwen met diabetes type 1 en 2 die een zwangerschapswens hebben of zwanger zijn (de sensoren worden vergoed tot 3 maanden na de uitgerekende datum)

Als u in aanmerking komt voor vergoeding kunt u goedkeuring krijgen via uw behandelaar. Zodra wij deze goedkeuring van uw behandelaar ontvangen, nemen we contact met u op om de levering met u te bespreken. Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars.

Als u niet in aanmerking komt voor vergoeding, maar wel de FreeStyle Libre wilt gaan gebruiken dan kunt u de sensoren alleen rechtstreeks bij Abbott bestellen.

Reeds in bezit van goedkeuring van de zorgverzekeraar

Heeft u al een schriftelijke goedkeuring van uw zorgverzekeraar? Dan kunt u deze hier met ons delen. Wij nemen daarna contact met u op om de levering van de sensoren af te stemmen. Lukt het u niet om de schriftelijke goedkeuring te scannen, dan kunt u deze ook per post naar het onderstaande adres sturen. Vermeld daarbij uw e-mailadres, telefoonnummer en de naam van het ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

Mediq Direct Diabetes
T.a.v. FreeStyle Libre
Antwoordnummer 1021
6900 VB Zevenaar

Cookies

Om de website van Mediq Direct Diabetes goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.