Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Insuline

De insuline waarmee gespoten wordt, mag op kamertemperatuur bewaard worden. Het is dan vier weken houdbaar. De voorraad insuline (ampullen of wegwerppennen) moet in het midden van de koelkast bewaard worden of in de groentela, echter niet tegen het vriesvak aan. Als de insuline bevroren is geweest, gaat de werking ervan achteruit.

Bewaar insuline ook niet in de deur van de koelkast omdat dit te veel temperatuurschommelingen geeft bij het openen van de deur. Mits u de insuline op de juiste manier in de koelkast bewaard, is deze houdbaar tot de datum die op de verpakking staat.

• Ook op vakantie moet de insuline koel bewaard worden. Hiervoor zijn hulpmiddelen (koeltasjes) verkrijgbaar. Neem ook altijd een diabetespaspoort mee en een extra recept voor insuline.
• Op de wintersportvakantie kunt u de insuline die u nodig heeft het beste onder uw winterjas bewaren. Laat het niet bevriezen.
• Bevroren insuline niet meer gebruiken i.v.m. kwaliteitsverlies.
• Bewaar teststrips in de eigen verpakking. Dit biedt bescherming tegen licht en luchtvochtigheid.
• Teststrips waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen, zijn niet meer betrouwbaar. Na de opening van een potje zijn de teststrips drie maanden houdbaar. Tip: schrijf de datum waarop u het potje voor de eerste keer opent op het potje.
• Afhankelijk van het merk moet de bloedglucosemeter bewaard worden tussen de +6 en maximaal +44 graden Celsius.

De (bijna) lege patronen en gebruikte naaldjes gaan in een naaldencontainer en kunnen bij de chemokar afgegeven worden. Soms kunnen ze in de grijze vuilcontainer gedeponeerd worden. De (bijna) lege wegwerppennen mogen, zonder naaldjes, in de prullenbak.