Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Wendy Wanders

Ik ben sinds 1997 werkzaam als diabetesverpleegkundige in de tweede lijn.

Mijn achtergrond

Na 16 jaar als dialyseverpleegkundige gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde echter nog steeds iets met chronisch zieke mensen doen, omdat je daarbij de kans krijgt een langdurig contact met mensen op te bouwen en de mogelijkheid om hen intensief te begeleiden.

Mijn zorgverlening

Ik vind zelfredzaamheid heel erg belangrijk en vind het daarom mooi om mensen zo zelfstandig mogelijk te maken, zodat ze optimaal hun autonomie behouden en de regie in eigen hand kunnen nemen. Daarnaast vind ik het erg leuk om de beschikbare technologische hulpmiddelen te gebruiken en ben ik groot voorstander van insulinepomptherapie, met of zonder sensor. Het is voor mij steeds een uitdaging om mensen hierbij te begeleiden en ik vind het heel bijzonder om te zien hoe men er soms mee omgaat. Ik probeer de nieuwe ontwikkelingen, die momenteel best hard gaan, zo goed mogelijk bij te houden om mensen van dienst te kunnen zijn. 

Mijn verwachtingen

Ik denk en hoop dat diabetes steeds makkelijker wordt om mee te leven en dat het in de toekomst niet meer zo'n ballast geeft. Daar zullen de ontwikkelingen van de nieuwe glucosemeetsystemen zeker toe bijdragen, mits de kosten hiervan betaalbaar worden! Dit zal echter nog problemen geven, ook omdat het aantal mensen met diabetes gestaag groeit.

Verder gaat de opkomende e-zorg er zeker voor zorgen dat mensen steeds meer zelfstandig hun diabetes kunnen managen en zal de e-zorg in de toekomst een belangrijke rol vervullen in de educatie en het voorzien van informatie aan zowel patiënten als hulpverleners. 

Mijn rol binnen het expert team

Binnen het expert team zal ik mij vooral richten op zelfcontrole.