Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Jacqueline Putker

Vanaf 1984 ben ik in de diabeteszorg werkzaam, vanaf 1987 als diabetesverpleegkundige in diverse ziekenhuizen. De laatste 27 jaar ben ik in 't Gooi werkzaam.

Mijn achtergrond

Mijn eerste jaren in de diabeteszorg werkte ik als groepsleidster in KINABU. Dat was een kindertehuis speciaal toegerust voor kinderen met diabetes die vastgelopen waren in de thuissituatie. Daar is mijn liefde voor de diabetes zorg ontstaan.

Mijn zorgverlening

Ik heb mij met name gespecialiseerd in coaching van mensen met diabetes type 1. Vooral en speciaal veel aandacht voor de psycho sociale aspecten van diabetes. Ik schreef daarover het boek "Diabetes, een rugzak voor het leven" om mensen te ondersteunen in het dragen van de zware rugzak die diabetes soms kan zijn.

Mijn verwachtingen

Ik verwacht dat er grote ontwikkelingen aankomen in genezing, maar dat we in de tussentijd niet moeten stilzitten. We moeten ervoor waken dat alle technische tools (sensoren, pompen en uitleesprogramma's) de mens met diabetes niet overspoelen en daarmee voorbij gegaan wordt aan de psychische struggle die diabetes met zich mee kan brengen. Als zorgverlener verzinnen we soms oplossingen die niet gedragen worden door de mens met diabetes omdat ze daar niet toe in staat blijken te zijn. Frustratie van zorgverlener en patiënt kunnen daarvan het gevolg zijn. Diabetes burn out ligt dan op de loer. 

Mijn rol binnen het expert team

Ik zal mij binnen het expert team vooral bezig houden met insulinepompen en pompaccessoires.