Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

  • Mediq DiaCare

    Mediq DiaCare

    Diabetes beter in balans

Wat is Mediq DiaCare

Mediq DiaCare is een zorgprogramma waarmee mensen met diabetes samen met hun diabetesbehandelaar hun zelfmanagement, de consulten, de contactmomenten op afstand en de educatie beter kunnen inzetten met als doel meer kwaliteit van leven en betere gezondheidsuitkomsten. Het zorgprogramma is bedoeld voor alle mensen met diabetes en ziekenhuizen die de behandeling van diabetespatiënten willen optimaliseren. 

Het zorgprogramma bestaat uit meerdere onderdelen: 

DiaCare app
DiaCare consultvoorbereiding 
DiaCare educatie 
DiaCare zorgportal 

DiaCare app: meten én weten 

Uw gemeten bloedglucosewaarden worden direct doorgestuurd naar de DiaCare app op uw smartphone. U kunt deze meting aanvullen door uw voeding, hoeveelheid toegediende insuline en beweging toe te voegen. Alle gegevens in de app worden automatisch gedeeld met uw diabetesbehandelaar.  

DiaCare consultvoorbereiding: goed voorbereid op uw afspraak

U kunt het consult bij uw diabetesbehandelaar goed voorbereiden met de Consultvoorbereiding in de app. Een vragenlijst helpt u om het consult effectiever te maken.

DiaCare educatie: leer meer over diabetes 

De app biedt u ook educatiemodules die u meer inzicht geven in welke eetgewoonten en dagelijkse bezigheden het meest van invloed zijn op uw glucosewaarden. Uiteraard kunt u de educatiemodules ook op uw pc volgen.

DiaCare zorgportal: uw behandelaar kan u beter adviseren

Uw diabetesbehandelaar heeft middels de DiaCare zorgportal toegang tot de informatie in de DiaCare app. Zo bent u en uw diabetesbehandelaar beter voorbereid op het consult en is er meer tijd voor persoonlijke aandacht en advies. Als blijkt dat u goed in balans bent, kan in overleg met de behandelaar een controlebezoek zelfs worden vervangen door een telefonisch of e-health consult. 

Werkt uw ziekenhuis niet met het zorgprogramma Mediq DiaCare, maar wilt u wel met de DiaCare app aan de slag? Klik dan hier om u aan te melden.

  • Graag word ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom Mediq DiaCare

    Inschrijven

Cookies

Om de website van Mediq Direct Diabetes goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.