Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}
  • Mediq DiaCare

    Mediq DiaCare

    Diabetes beter in balans

Wat is Mediq DiaCare

Mediq DiaCare is een zorgprogramma waarmee mensen met diabetes samen met hun diabetesbehandelaar hun zelfmanagement, de consulten, de contactmomenten op afstand en de educatie beter kunnen inzetten met als doel meer kwaliteit van leven en betere gezondheidsuitkomsten. Het zorgprogramma is bedoeld voor alle mensen met diabetes en ziekenhuizen die de behandeling van diabetespatiënten willen optimaliseren. 

Het zorgprogramma bestaat uit meerdere onderdelen: 

DiaCare app
DiaCare afspraakvoorbereiding 
DiaCare educatie 
DiaCare zorgportaal 

DiaCare app: meten én weten 

Uw gemeten bloedglucosewaarden worden direct doorgestuurd naar de DiaCare app op uw smartphone. U kunt deze meting aanvullen door uw voeding, hoeveelheid toegediende insuline en beweging toe te voegen. Alle gegevens in de app worden automatisch gedeeld met uw diabetesbehandelaar.  

DiaCare afspraakvoorbereiding: goed voorbereid op uw afspraak

U kunt het consult bij uw diabetesbehandelaar goed voorbereiden met de Afspraakvoorbereiding in de app. Een vragenlijst helpt u om de afspraak effectiever te maken.

DiaCare educatie: leer meer over diabetes 

De app biedt u ook educatiemodules die u meer inzicht geven in welke eetgewoonten en dagelijkse bezigheden het meest van invloed zijn op uw glucosewaarden. Uiteraard kunt u de educatiemodules ook op uw pc volgen.

DiaCare zorgportaal: uw behandelaar kan u beter adviseren

Uw diabetesbehandelaar heeft middels de DiaCare zorgportaal toegang tot de informatie in de DiaCare app. Zo bent u en uw diabetesbehandelaar beter voorbereid op de afspraak en is er meer tijd voor persoonlijke aandacht en advies. Als blijkt dat u goed in balans bent, kan in overleg met de behandelaar een controlebezoek zelfs worden vervangen door een telefonisch of e-health consult. 


Werkt uw ziekenhuis niet met het zorgprogramma Mediq DiaCare, maar wilt u wel met de DiaCare app aan de slag? Klik dan hier om u aan te melden.

De DiaCare app en het Zorgportaal voldoen aan de meest recente privacy- en veiligheidseisen. Klik hier voor uitgebreide informatie.

  • Graag word ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom Mediq DiaCare

    Inschrijven